Science Park | 2019-10-31

3D Vision lockades av Videum VR

Företaget 3D Vision är en designstudio som använder den absolut senaste tekniken för visualiseringar, fotorealistiska 3D-renderingar och animeringar. Man är också specialister på virtual reality och augmented reality, vilket gjorde valet av en placering i Videum Science Park enkel.

Bolaget grundades 2010 och har idag sex heltidsanställda. Huvudkontoret ligger i Karlskrona men man har valt att också ha ett kontor i Växjö och en placering i Videum Science Park för den fysiska VR-miljön som finns här och att nätverket kring den passar dem perfekt. Samtidigt kommer man nu också närmare många av kunderna.

I Videum Science Park finns VR-hårdvaran i det unika golvet, Omnideck, och 3D Vision ser att de kan bidra med applikationer till VR-miljön och man för samtal med Videum om en möjlig roll in i det nya innovationslabbet.

- Här i Videum Science Park finns jättestora möjligheter, säger Johan Bournonville som är grundare till 3D Vision. Jag tycker det är väldigt bra stämning när man kommer hit och det kul att träffa de andra företagen. Vi pratar mycket med flera av dem och är redan nära ett samarbetsavtal med en av dem, avslöjar han.

3D Vision jobbar mycket tillsammans med arkitekter, fastighets- och produktutvecklare. Alla behöver de verklighetstrogna säljande bilder och animationer innan produkten är klar och kan fotograferas eller besökas. Framåt har 3D Vision flera spännande kundprojekt där virtual reality och augmented reality används för instruktioner och utbildning.

Johan har alltid gillat att fotografera och att samla på inspirationsbilder inför olika projekt, vilket är till stor nytta i jobbet idag när han för kunden ska presentera tankar och idéer genom en moodboard. Han fastnade för de nya digitala teknikerna när han under sin utbildning till IT-ingenjör gick en 3D-kurs. Genast ville han gå fler kurser, men då det inte fanns några fick det bli självstudier via nätet. Under studietiden fick han både uppdrag att göra material till mässmontrar och kontakt med en husleverantör som är kund till 3D Vision än idag.


”Det känns gött när man kommer in genom dörrarna här och vi får bra hjälp om det är något. Det är ett bra ställe att sitta på.”

Johan Bournonville, 3D Vision