Science Park, Videum AB | 2018-12-12

Tvåhundra gäster på invigningen

I går var det dags för den stora invigningsfesten för vår expansion och sammanbyggnation av Videum Science Park. Invigningstal hölls av representanter från Videum, Växjö kommun och Linnéuniversitetet. När det var dags att klippa det guldiga bandet kom självaste kungen till hjälp och senare bjöds vi på en underbar humorshow av imitatör Göran Gabrielsson där en mängd nationella kändisar dök upp och en och annan ytterst lokal personlighet blev omnämnd. 

Tack alla som kom och firade med oss! 

Se vår VD David Svenssons invigningstal >>

- För att få Videum Science Park 2.0 att bli verklighet har det krävts mycket av många, berättar Videums VD David Svensson. Allt från jobbet med beräkningar, beslut och planeringen till genomförandet i stort och in på de små detaljerna. Jag är imponerad av allas vilja att ta vår verksamhet till nästa nivå och ser fram emot utvecklingen av de mjuka värdena i verksamheten. Det arbetet börjar nu med full kraft!

Första spadtaget togs virtuellt i slutet av mars 2017 och lokalerna togs i bruk 1 oktober 2018. Nybyggnationen är ca 5 500 kvadratmeter bestående av kontors- och möteslokaler, gemensamma öppna ytor, sammanbyggnation av befintliga byggnader och en ny restaurang. Arkitekt är Jais Arkitekter, byggentreprenör JSB AB och till restaurangen tog vi hjälp av inredningsarkitekt Kerstin Ronnemark. Byggnaden är energieffektiv och följer kommunens trästrategi.

Foton från första spadtaget till invigningsfesten finns samlade i ett album på vår Facebooksida >>