Handbok för hyresgäster

Kortversion 2020 (pdf)

(inkl anvisning för brandskydd)

 

Reception & växel 

Finns innanför huvudentrén till Videum Science Park på Framtidsvägen 14 och är öppen vardagar klockan 8.00–17.00. Dag före röd dag och afton stänger vi klockan 16.00. Röda dagar stängt. I semestertider något begränsade öppettider vilket meddelas i våra nyhetsbrev. Reception, växel och konferens sköts av Videums Företagsservice. 


Post till/från ert företag

Brev adresseras: Företagsnamn, Videum Science Park, 351 96 Växjö
Paket adresseras: Företagsnamn, Videum Science Park, Framtidsvägen XX, 352 22 Växjö

Inkommande brev som adresserat enligt ovan levereras till ert postfack klockan 9.00. 
Utgående brev hämtas klockan 16.00 i märkta postboxar bakom receptionen.

För att skicka paket vänligen kontakta Företagsservice.


Multifunktionskrivare

Skrivare med scanning och kopiering finns i varje hus och kan kopplas till ditt passerkort.


Fika/lunchrum och restaurang

Fika- och lunchrum med kaffeautomat, kylskåp, micro och diskmaskin finns i hus Alpha, Bravo och Delta.  Restaurangen når du från lobbyn innanför huvudentrén. 


Förråd

Förråd att hyra finns i källarutrymme.


Fri wifi

Fri wifi finns med begränsad tid i alla mötesrum. Logga in med e-post på Videum-Guest. Har du bokat ett större mötesrum kan du få en kod som gäller hela dagen på Videum-Konferens

Du som är forskare, anställd eller student kan koppla upp dig enkelt och säkert genom Eduroam när du befinner dig i Videum Science Park. 


Grupprum

Grupprum bokas kostnadsfritt via vårt bokningssystem. Inloggning ges till ert företag genom vår Företagsservice. Manual till EZ-booking >>


Möten och konferens

Konferens- och mötesrum finns från 2 personer upp till 100 personer. Se lokalerna här >>

Konferensbokning med lokal, fika och mat sker genom restaurang Trattoria, 0470-72 33 22. 

Vill ni ha rådgivning kring ert möte eller visning av möteslokaler är ni välkomna att kontakta vår Företagsservice. 


Aktiviteter/event

Aktiviteter som ordnas av Videum är öppna för alla inom ert företag. Se kalendern här på webbplatsen och håll utkik i vårt nyhetsbrev. 


Tipsa oss om er verksamhet

Tipsa oss om vad som händer inom ert företag, så kan vi hjälpa till med spridning av pressmeddelanden och nyheter via sociala medier.  Kontakta Videums kommunikationsansvariga för info >>


Elcyklar och cykelgarage

Elcyklar finns för utlåning över dagen och bokas i receptionen. 

Cykelgarage finns utanför huvudentrén. Där kan du parkera din cykel torrt och säkert under arbetsdagen, men någon långtidsförvaring är ej tillåten där. 


Larm

Möjlighet finns att ansluta ert kontor till vårt fastighetslarm. 


Serverplats

Serverplats finns att hyra i vår professionella serverhall. 


Återvinningsstationer 

Återvinningsstationer finns i alla gemensamma fikarum. På varje våningsplan finns återvinning för papper, plast, wellpapp, glas etc. På Framtidsvägen 8 och 14 finns miljörum för övrig sortering. Tillträde dit får i första hand era städbolag som ska informeras om detta. Passerkort finns i receptionen. Önskas bortforsling av större mängd, tex stolar och bord beställer ni det genom Företagsservice och debiteras arbetskostnaden. 


Brandskydd

Fastighetsägaren ansvarar för byggnadens brandskydd och resp företag för det egna interna brandskyddsarbetet. www.msb.se

Byggnaderna är utrustade med automatiskt brandlarm kopplat till räddningstjänsten via SOS-Alarm. Brandlarmet provas flera gånger varje år, vilket aviseras i förväg och föranleder ingen åtgärd från hyresgästens sida. Vi utför brand- och utrymningsövningar som ska betraktas som ”skarpa lägen” då anvisningen nedan ska följas. 

Anvisning
Alla hyresgäster ska förvissa sig om var närmaste utrymningsväg finns. Vid brandlarm ska lokalerna utrymmas via angivna utrymningsvägar. Återsamlingsplats är under skärmtaket på försörjningshuset vid Framtidsvägen. 

Övrigt
Kaffebryggare och liknande inne på kontoret får endast anslutas via timer (högst 30 min). Blinkande lysrör utgör en stor brandrisk och ska bytas omgående. Vid hantering av brandfarlig vara, kontakta Videums personal.

Kontaktperson på Videum Peter Karlsson, peter.karlsson@videum.se 0470-79 46 14


Laddpark för elfordon

Videum erbjuder laddplatser för elfordon mot en avgift på 10 kr/h för laddning. Här kan du som hyresgäst ladda liksom dina besökare. 


Nyhetsbrev

Ungefär varannan vecka skickar Videum ut ett e-nyhetsbrev med aktuell information, inbjudningar till våra aktiviteter och tips från andra. Vi önskar att alla på företaget prenumererar. Säg till i receptionen eller anmäl er som prenumeranter längst ner på sidan.


Serviceanmälan

Om du upptäcker fel eller brister i våra lokaler - meddela oss genom detta formulär.

Parkeringar

I Videum Science Park finns många parkeringsmöjligheter, både fria och förhyrda. Som hyresgäst behöver du ett digitalt parkeringstillstånd som du får genom att registrera dig här eller genom att kontakta receptionen. Respektera skyltning för förhyrda platser, laddplatser och platser som är reserverade för besökare. Dina besökare registreras sig i receptionen, vilket även du uppmanas göra som du kör en lånad bil någon dag. De digitala parkeringstillstånden bygger på ditt/dina registreringsnummer.  Q-park kontrollerar alla parkeringsytor. 


Så behandlas dina personuppgifter av Videum AB

För att vi ska kunna hyra ut våra lokaler behöver vi behandla och spara dina personuppgifter. Det är i huvudsak ditt namn, företagsnamn, organisationsnummer, personnummer och kontaktuppgifter. Vi behandlar däremot aldrig fler personuppgifter än vad som är nödvändigt för vår verksamhet. De personuppgifter vi behandlar har vi fått från dig. Om du inte vill lämna de personuppgifter som vi behöver för verksamheten kan följderna bli att vi inte kan erbjuda dig ett hyresavtal.

Vi tillämpar alltid gällande personuppgiftslagstiftning när vi behandlar dina personuppgifter. Den rättsliga grunden för vår behandling är avtal. Dina personuppgifter kommer att sparas så länge som du är kund hos oss och som Videum AB kan ha en skyldighet att arkivera dem enligt lag och kommunala bestämmelser. Vi kan även komma att dela dina personuppgifter med andra, förutsatt att vi är skyldiga att göra så enligt lag.

Du har rätt till information om när och hur dina personuppgifter behandlas. Du har i vissa fall även rätt att få dina uppgifter rättade, raderade eller begränsade. Du har även rätt att begära information om vilka personuppgifter som behandlas om dig, ett så kallat registerutdrag.

Personuppgiftsansvarig för behandlingen är styrelsen i Videum AB. För att utöva dina rättigheter och exempelvis begära ett registerutdrag kan du vända dig till Videum AB genom att ringa 0470–723300 eller skicka e-post till info@videum.se

Växjö kommun har även ett dataskyddsombud som du kan vända dig till genom att ringa 0470-410 00 eller skicka e-post till dataskyddsombud@vaxjo.se

Om du är missnöjd med vår hantering av dina personuppgifter kan du klaga hos tillsynsmyndigheten Datainspektionen. Kontaktuppgifter hittar du på Datainspektionens hemsida www.datainspektionen.se

Hos Datainspektionen hittar du även mer information om bland annat dataskyddsförordningen och dina rättigheter.


Uppdaterad januari 2020