Handbok för hyresgäster

Kortversion 2019 (pdf)

(inkl anvisning för brandskydd)

 

Reception & växel 

Finns på Framtidsvägen 14 och är öppen vardagar klockan 8.00–17.00. Dag före röd dag och afton stänger vi klockan 16.00. Röda dagar stängt. I semestertider något begränsade öppettider vilket meddelas i våra nyhetsbrev. Reception, växel och konferens sköts av Videums Företagsservice. 


Post & paket

Post levereras till ert postfack klockan 8.30 och hämtas klockan 16.30 i märkta postboxar vid receptionen. Vid paketförsändelse kontakta Företagsservice. Paket till ert företag adresseras normalt: 

Företagsnamn, Videum Science Park, Framtidsvägen XX, 352 22 Växjö


Multifunktionskrivare

Skrivare med scanning och kopiering finns i varje hus och kan kopplas till ditt passerkort.


Fika/lunchrum och restaurang

Fika- och lunchrum med kaffeautomat, kylskåp, micro och diskmaskin finns i hus Alpha, Bravo och Delta.  Restaurangen når du från lobbyn i hus Charlie. 


Förråd

Förråd att hyra finns i källarutrymme.


Fri wifi

Fri wifi finns med begränsad tid i alla mötesrum. Logga in med e-post på Videum-Guest. Har du bokat ett större mötesrum kan du få en kod som gäller hela dagen på Videum-Konferens

Du som är forskare, anställd eller student kan koppla upp dig enkelt och säkert genom Eduroam när du befinner dig i Videum Science Park. 


Grupprum

Grupprum bokas kostnadsfritt via vårt bokningssystem. Inloggning ges till ert företag genom vår Företagsservice. Manual till EZ-booking >>


Mötesbokning

Mötesbokning med lokal, fika och mat sker genom kontakt med Företagsservice. Gör en bokningsförfrågan >>


Aktiviteter/event

Aktiviteter som ordnas av Videum är öppna för alla inom ert företag.


Tipsa oss om er verksamhet

Tipsa oss om vad som händer inom ert företag, så kan vi hjälpa till med spridning av pressmeddelanden och nyheter via sociala medier.  Kontakta Videums kommunikationsansvariga för info >>


Elcyklar 

Elcyklar finns för utlåning över dagen och bokas i receptionen.


Larm

Möjlighet finns att ansluta ert kontor till vårt fastighetslarm. 


Serverplats

Serverplats finns att hyra i vår professionella serverhall. 


Återvinningsstationer 

Återvinningsstationer finns i alla gemensamma fikarum. På varje våningsplan finns återvinning för papper, plast, wellpapp, glas etc. På Framtidsvägen 8, 14 och 16 finns miljörum för övrig sortering. Tillträde dit får i första hand era städbolag som ska informeras om detta. Passerkort finns i receptionen. Önskas bortforsling av större mängd, tex stolar och bord beställer ni det genom Företagsservice och debiteras arbetskostnaden. 


Adresser till våra hyresgäster

För korrekt adressering använd följade adresser

Adress Företagets namn, Videum Science Park, 352 22 VÄXJÖ
Besöksadress Videum Science Park, Framtidsvägen XX, VÄXJÖ
Paketförsändelser ställs till Företagets namn, Videum Science Park, Framtidsvägen XX, 352 22 VÄXJÖ


Brandskydd

Fastighetsägaren ansvarar för byggnadens brandskydd och resp företag för det egna interna brandskyddsarbetet. www.msb.seAnvisning finns i Kortversionen ovan. 

Kontaktperson på Videum Peter Karlsson, peter.karlsson@videum.se 0470-79 46 14


Laddpark för elfordon

Videum erbjuder laddplatser för elfordon mot en avgift på 10 kr/h för laddning från och med 1 oktober 2018. Här kan både du som hyresgäst ladda liksom dina besökare. 


Nyhetsbrev

Ungefär varannan vecka skickar Videum ut ett e-nyhetsbrev med aktuell information, inbjudningar till våra aktiviteter och tips från andra. Vi önskar att alla på företaget prenumererar. Säg till i receptionen eller anmäl er som prenumeranter längst ner på sidan.


Serviceanmälan

Om du upptäcker fel eller brister i våra lokaler - meddela oss genom detta formulär.

Parkeringar

I Videum Science Park finns många parkeringsmöjligheter, både fria och förhyrda. Som hyresgäst behöver du ett digitalt parkeringstillstånd som du får genom att registrera dig här eller genom att kontakta receptionen. Respektera skyltning för förhyrda platser, laddplatser och platser som är reserverade för besökare. Dina besökare registreras sig i receptionen, vilket även du uppmanas göra som du kör en lånad bil någon dag. De digitala parkeringstillstånden bygger på ditt/dina registreringsnummer.  Q-park kontrollerar alla parkeringsytor. 


Så behandlas dina personuppgifter av Videum AB

För att vi ska kunna hyra ut våra lokaler behöver vi behandla och spara dina personuppgifter. Det är i huvudsak ditt namn, företagsnamn, organisationsnummer, personnummer och kontaktuppgifter. Vi behandlar däremot aldrig fler personuppgifter än vad som är nödvändigt för vår verksamhet. De personuppgifter vi behandlar har vi fått från dig. Om du inte vill lämna de personuppgifter som vi behöver för verksamheten kan följderna bli att vi inte kan erbjuda dig ett hyresavtal.

Vi tillämpar alltid gällande personuppgiftslagstiftning när vi behandlar dina personuppgifter. Den rättsliga grunden för vår behandling är avtal. Dina personuppgifter kommer att sparas så länge som du är kund hos oss och som Videum AB kan ha en skyldighet att arkivera dem enligt lag och kommunala bestämmelser. Vi kan även komma att dela dina personuppgifter med andra, förutsatt att vi är skyldiga att göra så enligt lag.

Du har rätt till information om när och hur dina personuppgifter behandlas. Du har i vissa fall även rätt att få dina uppgifter rättade, raderade eller begränsade. Du har även rätt att begära information om vilka personuppgifter som behandlas om dig, ett så kallat registerutdrag.

Personuppgiftsansvarig för behandlingen är styrelsen i Videum AB. För att utöva dina rättigheter och exempelvis begära ett registerutdrag kan du vända dig till Videum AB genom att ringa 0470–723300 eller skicka e-post till info@videum.se

Växjö kommun har även ett dataskyddsombud som du kan vända dig till genom att ringa 0470-410 00 eller skicka e-post till dataskyddsombud@vaxjo.se

Om du är missnöjd med vår hantering av dina personuppgifter kan du klaga hos tillsynsmyndigheten Datainspektionen. Kontaktuppgifter hittar du på Datainspektionens hemsida www.datainspektionen.se

Hos Datainspektionen hittar du även mer information om bland annat dataskyddsförordningen och dina rättigheter.


Uppdaterad maj 2019