Möjligheter för dig som är student


Videum Science Park är en professionell mötesfacilitator, dörröppnare och kontaktförmedlare för samverkan mellan näringsliv, akademi och offentlig sektor. Här är du som student viktig. Du är efterfrågad till projekt- och examensarbete, men vi vill även arbeta tillsammans med dig kring framtidens problemlösning. Kanske är du en kandidat till företagens framtida rekrytering eller samarbetspartner? Du är välkommen till oss för att lära, knyta kontakter och som en alternativ studie-/arbetsplats.
 

Event för kunskap och inspiration

Alla företag står inför utmaningen att ständigt utveckla och förbättra sina produkter och tjänster för att framtidssäkra sin verksamhet. Tillsammans med andra aktörer ordnar vi i Videum Science Park därför återkommande INNOVATIONSUTMANINGAR för studenter. Ett tillfälle där du får lära dig att innovera tillsammans med andra och ge dig erfarenheter kring innovation som framtidens företag och organisationer efterfrågar.  

Välkommen att anmäla dig och delta kostnadsfritt på våra öppna event för såväl kunskap som inspiration! Exempelvis på våra Forskarluncher med aktuella och intressanta forskningsföredrag.

Nätverk och kontakter

Videum Science Park kopplar samman företag med koordinatorer vid Linnéuniversitetet när det dyker upp projekt som är lämpliga för studentsamarbeten. Den återkommande NÄTVERKARDAGEN har som syfte och fokus att föra samman studenter och företag.

Ett sätt att som student ta initiativ till företagskontakter är att delta på våra öppna event och vara aktiv vid minglet där övriga deltagare kan representerar verksamheter från hela regionen. Du är såklart också välkommen att själv kontakta företagen som är hyresgäster i Videum Science Park om du finner deras verksamhet intressant.

Kontorsplats för studentföretag

Om du som student driver ett företag kan du via Drivhuset bli erbjuden en kontorsplats i vårt öppna kontorslandskap (H)OUR OFFICE. Kontakta Drivhuset i Växjö för att få veta mer.

En alternativ studieplats

Som student vid Linnéuniversitetet är du också välkommen att under dagtid som omväxling sitta i vår lobby och studera eller arbeta med ett projekt. Här loggar du säkert in på nätet via EDUROAM.

 

idéer föds där människor möts