Upptäck, lär och tillämpa VR och AR

Videum VR är en öppen labbmiljö där ni kan öka er kunskap kring VR och AR på alla nivåer.

En kvinna som med headset och handkontroller som går på det rullande golvet, Omnideck i Videum VR.

Det unika i vår miljö är vårt Omnideck (rullande golv) som ger användaren 360 graders fri rörlighet. Detta kombineras med de senaste versionerna av headset och handkontroller. Genom att vi investerat i tekniken kan de företag, organisationer och akademi som nyttjar miljön hålla nere investeringskostnaderna. Videum tillhandahåller testbädden som en del av uppdraget att stödja utvecklingen i regionen.
 

UPPTÄCK Ett studiebesök där alla får testa och uppleva möjligheterna med en fri och obegränsad virtuell upplevelse vad gäller syn, hörsel, interaktion och inte minst - rörelse.

Boka ett studiebesök för din personal eller dina kunder
 

LÄR Öppna föreläsningar, workshops och nätverk för er som vill lära er mer. Om ni redan besitter stor kunskap är ni välkomna att höra av er för samarbete kring olika kunskapsevent.

Kika i vår kalender för öppna föreläsningar och workshops


TILLÄMPA Utveckling och utvärdering av ditt företags VR/AR-idé. Här kan du som utvecklare testa dina projekt och visa upp dem i en unik miljö för din beställare. Som företag kan ni presentera projektet för medarbetare och kunder genom en helhetsupplevelse i vår mötesmiljö i stället för på det egna kontoret.

Kontakta oss för att boka upp labbet


Samverka med oss

Har ditt företag en idé kring ett utvecklingsprojekt inom VR eller AR? Videum samverkar gärna och tillsammans kan vi titta på om det finns pengar att söka för större och innovativa projekt. Gemensamt kan vi då bidra till vidareutveckling av tekniken och/eller dess användningsområden samtidigt som innovationsgraden i regionen ökar.

Kontakta oss för att beskriva er VR/AR-idé

Foto på hela rummet för Videum VR där man ser Omnidecket och ut i lobbyn till Videum Science Park.

Foto på en kvinna som instruerar hur man använder headset för virtual reality.

CORONA - På grund av Coronapandemin är stora delar av verksamheten inom Videum VR satt på paus.